Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Έρωτας στο Διαδίκτυο...

Τι είναι άραγε αυτό το φαινόμενο της εποχής? Υφίσταται έρως εις το διαδίκτυο? Είναι μια ψευδαίσθηση? Μια πλάνη που μας δημιούργησε το "σύστημα", για να μας οδηγήσει σε ένα τέλμα συναισθηματικής σύγχυσης?

Ο Χέρμαν Μπροχ στο έργο του, "Οι υπνοβάτες ΙΙ", δίνει τον εξής ορισμό για τον έρωτα:
"Ο έρωτας είναι η μεγάλη αποξένωση: υπάρχουν δύο άνθρωποι που είναι σα να ζουν σε δυο αστέρια και κανείς τους δεν είναι δυνατόν να ξέρει τίποτα για τον άλλον. Και ξαφνικά η απόσταση καταργείται και βρίσκονται χαμένοι ο ένας στον άλλο, έτσι που δεν γνωρίζουν πια τίποτα ούτε για τον εαυτό τους, μα ούτε ο ένας για τον άλλο και ούτε χρειάζεται. Αυτό είναι ο Έρωτας."

Θεωρώ, οτι δεν μπορεί να υπάρξει έρωτας στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα της απεγνωσμένης προσπάθειας πολλών ανθρώπων που τον αναζητούν μέσα σ' αυτό, είναι να ερωτευτούν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Σκεφτείτε το λίγο. Στην ουσία ο "διάλογος", που επιτυγχάνεται μεταξύ του υποψήφιου ζεύγους, είναι ένας εσωτερικός διάλογος του καθενός. Τα λόγια που διαβάζει και τον/την κάνουν να νιώσει τόσο υπέροχα, είναι μια παράφραση του πραγματικού "διαλόγου" με το υποψήφιο έτερο μέλος του ζεύγους. Είναι η αντικατάσταση του έτερου μέλους με ένα εικονικό ιδανικό πρότυπο, το οποίο ουσιαστικά αντιπροσωπέυει αυτό που θα θέλαμε να είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου