Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Εγώ, Εμείς και Αυτοί

Η ύλη του σύμπαντος, είναι "εννιαία"(ή συγκεντρωμένη καλύτερα). Αν μπορούσαμε, δηλαδή, να δούμε ως το χαμηλότερο επίπεδο της ύλης, θα βλέπαμε ένα "χυλό" από ενέργεια. Επιπρόσθετα, η επαφή δεν υφίσταται, καθότι την εμποδίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα της δομής της ύλης(απωστικές δυνάμεις).

Το οτι απομονωθήκαμε απο την "εννιαία" ύλη(το "απομονωθήκαμε", σηκώνει μεγάλη συζήτηση, η οποία ανήκει στην σφαίρα της θρησκείας και της φιλοσοφίας), μας έκανε να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας(ξέρω πως είναι κάπως οξύμωρο αυτό που γράφω), καθότι δεν μας την επέβαλλαν οι κοσμικές δυνάμεις, αλλά το επιλέξαμε και το "κατευθύναμε" εμείς(το ποιός ή "αν" μας έδωσε αυτήν την επιλογή, είναι άλλη συζήτηση επίσης).

Άραγε, λοιπόν, το ΕΓΩ είναι η μια πλευρά της εξίσωσης, όπου στην άλλη είναι το ΕΜΕΙΣ(και το ΑΥΤΟΙ, παίζει τον ρόλο του σταθερού συντελεστή)? Θα είχε νόημα το ΕΓΩ, χωρίς το ΕΜΕΙΣ και το αντίστροφο(πολύ καλή εξήγηση, θα έδινε η διαλεκτική του Ηράκλειτου εδώ)?

Εγώ, I, Ich, Je... Εμείς, We, Wier, Nous...

Το ΕΓΩ είναι σαν τα δωμάτια ενός διαδρόμου. Κάθε δωμάτιο είναι ξεχωριστό(για την ακρίβεια ένα ξεχωριστό "σύμπαν"). Ο διάδρομος είναι το ΕΜΕΙΣ(ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δωματίων-τα έθυμα, οι συνήθειες, τα πιστεύω ενός κοινωνικού συνόλου). Ο απέναντι διάδρομος(μαζί με τα δωμάτιά του) είναι ΑΥΤΟΙ(ένα άλλο κοινωνικό σύνολο). Οι διάδρομοι που ενώνουν τους διαδρόμους, είναι η εννιαία(ή ευρεία, συγγνώμη αν το έχω ορθογραφικά λάθος) κοινωνία. Φυσικά όλα αυτά είναι άποψή μου ...

Η αυτοαναφορά(ή αναδρομή, αν θέλετε), είναι αυτή που συνέβαλλε στην δημιουργία της συνείδησης(η αναζήτηση του ΕΓΩ, δηλαδή). Μήπως φτάσαμε στο άλλο άκρο, όμως? Επήλθε η αλλοτρίωσις?

2 σχόλια:

  1. Εδώ στου δρόμου τα μισά,έφτασε η ώρα να το πώ...Σαν να ήμουν άλλος κι όχι εγώ μες στη ζωή πορεύτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμενοφιλοσοφία.. η καλύτερη σου τέφρα :P

    Όλοι έχουμε έρθει απο το πρώτο κύταρο. Ειμαστε όλοι ενα. Είμαστο μια ολότητα (η ολλότητα των γήινων ζωντανών οργανισμών). Που μαζί με τις άλλες ολότητες, απο τελούμε το Όλον. Την ολότητα του σύμπαντος.

    Οι ολότητες (σε μια προσπάθεια να τους δώσουμε δομή στον ανθρώπινο νου και τρόπο σκέψης) είναι σφαίρες (ούτε κάθετη, ούτε οριζόντια ιεραρχία). Μέσα στην ολότητα των γήινων ζωντανών οργανισμών υπάρχουν οι ολότητες πχ των ανθρώπων, των σκύλων, των αγελάδων, των πεύκων, κοκ τα οποία δεν είναι αντίθετα μεταξύ τους, αλλα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ. Ούτε απλά διαφορετικά. Ειναι συμπληρωματικά και ολα μαζί συμπληρώνουν το Όλον.

    Ω! τι γίνετε? Επαναστασις με γιώτα?
    ΧΟΑΥχΟΑΥχΑΟΥ για σοου ρε τεφρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή